Paket och Veckovandringar


VANDRINGS PAKET  1 - VECKOVANDRING 6 DAGARS VANDRING

 PORTO COVO - ALJEZUR

Vi följer, Fisherman´s Trail med inslag av Historical Way. Den här vandringen är något krävande då  vi vandrar en hel del i sand. Du bör heller inte vara höjdrädd, vandringen går högt upp på klipporna och många gånger väldigt nära kanten. men det är en helt magisk vacker vandring. Utsikter som man bara drömmer om blandat med lite äventyr. Vi bor på B&B längs vägen.

Dag 1: Porto Covo - Villa Nova Millfontes 20km

Vi vandrar längs kusten och sanddynerna. Vid lågvatten kan vi tom vandra på stranden. Det här är dagen då vi får kämpa lite extra, då dagens vandring pga just, sanden anses vara den jobbigaste. Och vi kan nog bara hålla med om det. Men de vackra vyerna gör att man glömmer bort det jobbiga. Och middagen smakar extra gott den här kvällen.

Dag 2: Villa Nova Millfontes - Almograve 15km

Vi tar oss över floden Miro via bron från Villa Nova Millfontes. Vi bjuds på vackra vyer och naturupplevelser. Dagens vandring är lite kortare, men det är skönt efter gårdagens rivstart. Så vi samlar nya krafter inför morgondagen i den lilla byn Almograve. Vill man kan man njuta en stund vid stranden.

Dag 3: Almograve - Zambujeira do Mar 22 km

Utsikterna på dagens vandring är verkligen storslagna, man häpnar nästan över havets kraft som slår mot de höga klipporna. På den här delen trivs många olika fågelarter, bl.a storkarna som bygger sina är bon på klipporna. Väl framme i Zambujeira do Mar njuter vi även där av utsikten. Stort utbud av restauranger och en magisk solnedgång.

Dag 4: Zambujeira do Mar - Odeceixe 18 km

Den här vandringsdagen kallar vi för äventyrsdagen. För här är det lite upp och ner, ibland ganska nära kanten, och ibland får vi tom krypa ihop för att ta oss fram i den stundvis låga vegetationen. Men vilken rolig dag. Vi kommer fram till den stora stranden i Odexeice och får vandra en bit längs en väg innan vi når själva byn,

Dag 5: Odeceixe - Aljezur 23 km

Vi vandrar ut mot havet igen, men på andra än vad var vi kom in. Följer havet en stund och viker in mot land igen. Här kommer vi så småningom att byta led från Fishermans Trail till Historical Way.

Vi vandrar genom den lilla byn Rogil som bl.a bakar ett mycket gott bröd. och sen vidare mot Aljezur.

Dag 6: Aljezur - Arrifana 18 km

Ännu en dag där vi får njuta av både Fishermans Trail och Historical Way.


I vandringen ingår:

 • Boende B&B/ Guesthouse i delat dubbelrum
 • Frukost
 • Lunch/pickninck
 • Vandringar
 • Vandringsledare
 • Första förband

I vandringen ingår inte:

 • Flyg
 • Transfer
 • Försäkringar
 • Middag

VANDRINGSPAKET 2 - VECKOVANDRING 6 DAGARS VANDRING 25/4 - 2/5

SANTIAGO DO CACÉM TILL ODEXEICE Inställd pga rådande läge, återkommer!


Dag 1: SANTIAGO DO CACÉM - VALE SECO 18 KM

Vi börjar vandringen i Santiago do Cacém och vandrar till Vale Seco. Denna vandring är 18 km, så en bra början att känna in vandringsutrustning och kropp. Denna första vandringsdag behöver du bara dagpack, för vi sover 2 nätter i Santiago. Efter lunchen i Vale Seco åker vi tillbaka till Santiago. Innan middagen besöker vi de romerska ruinerna i Santiago. Mycket sevärt.

Dag 2: VALE SECO - CERCAL DO ALENTEJO 23 KM

Vi skjutsas tillbaka till Vale Seco där vi påbörjar dagens vandring.

Dag 3: CERCAL DO ALENTEJO - S.LUIS  21 KM

Detta är veckans bergsvandring. Upp och ner och stundvis krävande, men oj vad värt det är för utsikten är hänförande vacker. 

Dag 4: S.LOIS - ODEMIRA 25 KM

Från bergsvandring till vatten. Genom bördiga farmlandskap och ekskogar bjuder denna vandringsdag på bördigt landskap. Vi följer också den vackra floden Torgal. 

Dag 5 : ODEMIRA - S.TEOTONIO 19 KM

Vi börjar med att följa floden Mira . Njuter av det vackra landskapet. Vi korsar vattendrag med kristallklart vattnen och här växer Strawberry Trees som har använts av Portugiser i årtionden. Till sprit, marmelad och ved bl.a,  inget går till spillo.

Dag 6: S.TEOTONIO - ODECEIXE 17 KM

En minnesvärd dag som avslutar vår vandringsvecka. Det är också här Historical Way knyts ihop med Fishermans Trail. På toppen av av ett berg får vi en fin utsikt över byn Odeceixe och havet

I vandringen ingår:

 • Boende B&B/ Guesthouse i delat dubbelrum
 • Frukost
 • Lunch/pickninck
 • Vandringar
 • Vandringsledare
 • Första förband

I vandringen ingår inte:

 • Flyg
 • Transfer
 • Försäkringar
 • Middag

VANDRINGSPAKET 3 

VANDRINGS PAKET 4 - VANDRING & YOGA 9/5-16/5 

Dagen börjar och slutar med yoga. Morgon yogan är ett mjukt pass som väcker kroppen på ett skönt och behagligt sätt inför dagens vandring. Meditation och intention för dagen. Kicki som är yogainstruktör i Global Yoga och Yin Yoga håller i klasserna.  Med lätt dag pack vandrar vi i vacker miljö. På eftermiddag/kväll gör vi ett Yin Yoga pass som blir som balsam för vandrings trötta ben. Frukost och middag äter vi tillsammans på vårt boende/ alt närliggande restaurang.  Lunch intas under vandringen.

Vi bor på samma B&B hela veckan, vilket det blir är beroende på antal deltagare. Men någonstans i vårt närområde. Mer info kommer.

Intresseanmälan görs i fliken kontakt, där du också kan ställa ev frågor och funderingar. Intresseanmälan är INTE bindande, det blir det först efter vi haft kontakt och betalt 100 Euro till oss i anmälningsavgift. 

VARMT VÄLKOMNA - NAMASTE


VANDRINGAR UNDER YOGA VECKAN

 VANDRING 1 DET STORA BLÅ - SEVEN HANGING VALLEYS TRAIL

Med en hänförande vacker utsikt vandrar vi längs klipporna på Algarves sydkust. Den tar ca 4 timmar och vi stannar för meditation och reflektion. Lunch äter vi längs vägenVANDRING 2 MONCHIQUE BERGEN - THE MOUNTAINS OF MONCHIQUE

Vandringen börjar och slutar i den mycket charmiga staden Monchique, där vi också äter lunch. Det är hög wow faktor på dagens vandring. Utsikten är svindlande vacker. Vandringen bjuder på några uppförsbackar som får igång pulsen ordentligt, vilket gör att lunchen smakar extra gott.


VANDRING 3 LÅGVATTEN VANDRING - PORTIMAO - ALVOR

Till stor del består vandringen på stranden, men också en del uppe på klipporna längs kustlinjen mot Alvor. Låt tårna strosa i vattenbrynet, vågornas brus kittla dina sinnen och solen fylla dig med D-vitamin. När vi kommer fram äter vi en härlig picknick på stranden, och någon kanske tom vill prova på att ta sig ett dopp.


VANDRING 4 WALKING MEDITATION - LAGOAO TRAIL

Vi åker lite norrut, inåt land till den lilla byn Sao Marcos da Serra där vi vandrar en lättvandrad vandring med tid och möjlighet till reflektion. 

VANDRING 5 UPDATERAS SNART

VANDRING 6 TILL VÄRLDENS ÄNDE - VILA DO BISPO - CABO .S VICENTE

Om man tycker om storslagen havsutsikt då är det här den rätta vandringen. Vi vandrar från Vila Do Bispo upp på en platå, där vi har utsikt över havet från alla håll. Den här etappen är lätt vandrad beträffande stigningar. Från Cabo S Vicente följer vi vägen till surfarnas paradis stad Sagres. Räkna med en storslagen dag.