Dags Vandringar

När du vandrar dags vandringar med oss, väljer du själv hur många dagar du vill vandra. Du kan på detta sätt också kombinera din resa till Algarve med annat om du så önskar, tex en dag på stranden eller, cykling, surfing, shopping. Du får självfallet vandra samtliga dagsvandringar. I dessa dagsvandringar ingår inte boende. De veckor som vi erbjuder paket/veckovandringar vandringar utgår dagsvandringarna.

 MÅNDAGS VANDRINGEN - 23 km

 EN DAMM OCH TVÅ BYAR - SANTA CLARA ROUTES 

Här åker vi en bit norrut och inåt land ca 1 tim + genom storslagen natur. Vandringen består av 2 rundvandringar, där den ena leder till en stor damm som försörjer delar av Portugal med vatten. Vi vandrar i Eucalyptus och ekskogar, och traditionellt portugisiskt jordbruksområde. Lätt vandrade stigar, med 3 mindre, men lite krävande stigningar. Vi äter lunch i Santa Clara - A - Vehla i närheten av byns kyrka. Vandringen med lunch och fika tar ca 6-7 tim. 

TISDAGS VANDRINGEN - 20.5 km

EKSKOGAR, OCH UT TILL HAVET - GÖMDA SJÖAR OCH RUNT BORDEIRA

Vi vandrar bland magiska ekskogar, och gömda sjöar, sanddyner och havsutsikt. Historical way utgör en liten del av vandringen. Vegetationen är otroligt växlande och omfångsrik här, likaså djurlivet, även om dom är ganska duktiga på att gömma sig, men en och annan kanin kommer vi nog att se. Vi upplever också den symboliska pinjenöts skogen vid Bordalete.  Så den här dagen bjuder på många intryck. Här intas lunchen i den lilla charmiga byn Bordeira. En vandring som bjuder på lite upp och ner och lite sanddyner. Turen är värd vartenda sandkorn. Vandringen med fika och lunch tar ca 6-7 tim.

ONSDAGSVANDRINGEN - 23.5 km

PANORAMAUTSIKT OCH SPEKTAKULÄRA VYER - HILLS OF CARRAPATEIRA & PONTAL CARRAPATERIA CIRCUIT.

Ja vad säger man. Utsikten vi upplever under dagens vandring är storslagen. Här upplever vi fantastiskt fina skogar, men också öppna landskap och höga kullar, och havs nära när vi vandrar den delen som ingår i Fisherman´s Trail.  En ganska kuperad vandring. Dagens lunch intas i Carrapatrira. TORSDAGSVANDRINGEN - 14.7 km

BERGSVANDRINGEN - MONCHIQUE-MARMELETE 

Vi börjar i den charmiga byn Monchique och börjar ganska omgående att vandra uppåt i ca 3 km. Detta är den mest utmanande vandringarna pga mycket upp och ner. Men självklart bjuds vi på utsikter och upplevelser som gör att den är värd varenda svettdroppe. En väldigt vacker vandring och vid klart väder ser man ända ner till Algarves kustlinje. Monchique är bla känd för sin Medroniho likör (Portugals svar på Grappa), sin honung, kyckling Piri piri och Porco Preto ( svart gris).


FREDAGSVANDRINGEN - 19,1 km

TILL VÄRLDENS ÄNDE - VILA DO BISPO - CABO .S VICENTE OCH SAGRES

Om man tycker om storslagen havsutsikt då är det här den rätta vandringen. Vi vandrar från Vila Do Bispo upp på en platå, där vi har utsikt över havet från alla håll. Den här etappen är lätt vandrad beträffande stigningar. Från Cabo S Vicente följer vi vägen till surfarnas paradis stad Sagres. Räkna med en storslagen dag. 

LÖRDAGSVANDRINGEN -   MARMALETE - ALJEZUR 18.6 KM

UPPDATERAS INOM KORTSÖNDAGSVANDRINGEN  - 12 km

PICKNICKVANDRING MED UTSIKT

Det här är en vandring för dig som vill prova på att vandra, kanske bara har en dag att tillgå, eller bara önskar en härlig vandringsdag med sällskap. Vi vandrar längs Algarves kust, från Portimao till Alvors stränder där vi äter lunch.

Här ordnar vi en special picknick  med lokala produkter och  lokalt vin.